e-Stapper Stembert - Hèvremont - Limbourg - Gileppe

 

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Stembert - Liège   |   Afstand: 20,7 km, 20 km of 18,3 km   |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

Een e-Stapper door prachtige en toch rustige landschappen met onderweg twee toeristische toppers: Limbourg en het Gileppe stuwmeer. Die plaatsen vormen 2 korte lussen op de tocht. Je kunt ze makkelijk overslaan als je dat wenst.
De wandeling vertrekt in de rand van Verviers (Stembert) en gaat met mooie uitzichten op de Vesdervallei en het Land van Herve naar Limbourg, het historische vestingstadje dat zijn naam gaf aan de Belgische en de Nederlandse provincies Limburg. De tocht zet dan door naar het Gileppe stuwmeer met zijn indrukwekkend leeuwenbeeld en panoramatoren. De loop van de Borchêne beek volgend gaat het terug naar Stembert en de plaats waar de tocht begon.
Deze e-Stapper biedt heel wat afwisseling, zowel qua landschappen (open en bebost), paden (brede veld- en boswegen tot smalle sporen) als bezienswaardigheden, 
Limbourg komt ook aan bod in de e-Stapper Dolhain - Baelen - Membach - Limbourg.

Met goed 500 stijgende en dalende hoogtemeters over een afstand van 20 km stelt de tocht geen noemenswaardige moeilijkheden. Neem er je tijd voor en maak er een ontspannen dagtocht van.

De tocht loopt overwegend onverhard door groene weidelandschappen die hard doen denken aan het Land van Herve (dat overigens regelmatig in de verte zichtbaar is tijdens de wandeling). Enkele weide-doortochten horen er dan ook bij.

Tijdens deze e-Stapper kom je soms de wit-rode tekens van GR 573 en GR 15 tegen. Meestal gaat het echter over lokale paden met zelfs enkele weide-doorsteken die deel uitmaken van de Chemin des Echaliers (het Hagenpad).

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info -POI's- die je wel in het e-STAPPER gpx-bestand vindt)

Details GPS Track
Lengte track 20.71 km
Totale stijging 539 m
Totale daling 541 m
Moeilijkheidsgraad 2/4 - Makkelijk
Categoriën e-Stappers in provincie Luik
 
 
Bevoorrading / pitstops
 

Bij de start is er geen bevoorrading, maar die is er uiteraard wel in Verviers voor je daar de bus neemt naar Stembert.

Onderweg is er wel wat eten en drinken te vinden in Limbourg en aan het Gileppe stuwmeer.

Een overdekte picknickbank is er op de parking Hors les Portes bij Limbourg. Er is er ook een in het Arboretum van Coingsoux tussen Limbourg en het Gileppe stuwmeer.

 
 
 Screenshots van POI's in de e-Stapper
 
 

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Het vertrek- en eindpunt van deze e-Stapper ligt bij de bushalte Stembert Cimetière (Kerkhof) die de terminus is van TEC buslijn 702 (Rechain - Stembert).
Bus 702 is een stadsbus die in de week frequent (ongeveer om de 12 minuten) rijdt. In weekends kan de wachttijd oplopen tot een half uur.
De bus stopt in het centrum van Verviers en bij het Centraal Station. De rit vanaf het centraal station duurt nog geen 20 minuten.

Verviers bereik je met de trein minstens om het uur. Het station ligt op de lijnen Oostende - Eupen en De Panne - Welkenraedt.

 

Enkele sfeerbeelden

 
 
 
Downloads
 
Het gpx bestand dat in je navigatie app de te volgen weg toont op de kaart, bevat ook alle uitleg bij de POI's (interessepunten) die je onderweg tegenkomt.
Sommige navigatie apps zijn niet in staat om die uitleg te tonen, je ziet dan enkel een symbool en de naam van de POI. Is dat het geval, download dan ook het pdf bestand. Daarin staat eveneens alle uitleg bij de POI's, in de volgorde van het gpx bestand.
 

Download het e-Stapper gpx track bestand
gpx e-Stapper Stembert - Limbourg - Gileppe - Stembert Downloads

Download het e-Stapper pdf bestand met de POI's
pdf e-Stapper Stembert - Limbourg - Gileppe - POIs Downloads

 

  

Een bank leent je geld als je kunt bewijzen dat je het niet nodig hebt
Bob Hope, 1903 - 2003

We gebruiken enkel cookies die essentieel en nodig zijn voor de werking van onze website.