e-Stapper Dolhain, Baelen, Membach, Limbourg

 

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Dolhain - Liège   |   Afstand: 14,6 km   |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving 

Een ontspannen wandeling door een altijd groen landschap van weides en hagen vanuit het vroegere industriestadje Dolhain. Toeristisch hoogtepunt is de historische plaats Limbourg die de streek eeuwenlang overheerste. Onderweg passeer je Baelen en Membach, ooit grenzend aan Pruisen (Duitsland), nu gelegen aan de taalgrens tussen Frans- en Duitstalig België. Het glooiende landschap levert tal van mooie uitzichten op. In de verte duiken zelfs het Hertogenwoud en de panoramatoren van het stuwmeer van Gileppe op.

De tocht gaat bijna uitsluitend door open landschappen met overwegend onverharde paden. Enkele weidedoorsteken ontbreken niet. Het traject is doorgaans overal goed begaanbaar. Je wandelt op hoogtes tussen 200m en 300m met alleen bij het begin en op het einde korte maar stevige stijgers.

Onderweg kom je geregeld de tekens van zowel streek-GR 563 (Ronde van het Land van Herve) als streek-GR 573 (Vesder - Hoge Venen - Hoëgne) tegen. Je volgt ook lokale paden en delen van het Hertog Limburgpad en het Hagenpad (Chemin des Echaliers).

Limbourg komt ook aan bod in de e-Stapper Stembert - Limbourg - Gileppe - Stembert.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info -POI's- die je wel in het e-STAPPER gpx-bestand vindt)

Details GPS Track
Lengte track 14.58 km
Totale stijging 371 m
Totale daling 374 m
Moeilijkheidsgraad 2/4 - Makkelijk
Categoriën e-Stappers in provincie Luik
 
 
 

Bevoorrading / pitstops

De wandeling start en eindigt in Dolhain waar wel enkele bevoorradingsmogelijkheden, cafés en tavernes te vinden zijn. Onderweg kom je in Baelen nog een slager tegen. In Limbourg zijn er twee brasseries. Van honger en dorst hoef je dus zeker niet om te komen.

Rustbanken zijn schaars op dit traject en enkel bij Baelen en Limbourg kom je picknickbanken tegen. Maar wie heeft die nodig in een landschap waar je overal in het gras wel een gezellig plekje vindt?

 

 
 
Screenshots van POI's in de e-Stapper
 

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Dolhain is goed te bereiken, met zowel regelmatige bus- als treinverbindingen.

Met de stoptrein kan het vanuit Verviers of Welkenraedt in ongeveer 15 minuten. Vanaf het treinstation is het wel nog een halve kilometer stappen naar het wandeltraject.

TEC bus 725 (Verviers - Eupen) stopt in Dolhain (halte Place d'Andrimont) op het e-Stapper traject. Ook hier duurt de rit vanuit of naar Verviers amper 20 minuten. In de week en op zaterdag is er een bus om het halfuur. Op zondag om het uur.

 

Enkele sfeerbeelden

 
 
Downloads
 
Het gpx bestand dat in je navigatie app de te volgen weg toont op de kaart, bevat ook alle uitleg bij de POI's (interessepunten) die je onderweg tegenkomt.
Sommige navigatie apps zijn niet in staat om die uitleg te tonen, je ziet dan enkel een symbool en de naam van de POI. Is dat het geval, download dan ook het pdf bestand. Daarin staat eveneens alle uitleg bij de POI's, in de volgorde van het gpx bestand.

 

Download het e-Stapper gpx track bestand
gpx e-Stapper Dolhain - Limbourg Lus Downloads

Download het e-Stapper pdf bestand met de POI's
pdf e-Stapper Dolhain - Limbourg Lus Downloads

  

Let's face it, not facebook it

We gebruiken enkel cookies die essentieel en nodig zijn voor de werking van onze website.