Aubel en abdij Val-Dieu

 

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Aubel   |   Afstand: 15,7 km   |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

Vanuit Aubel door het altijd groene en glooiende Land van Herve. Geniet van de vele panoramische uitzichten over de streek. Maak kennis met het nijvere centrumplaatsje Aubel, met de abdij van Val-Dieu (Godsdal), het Berwinne riviertje, de Belbeek, het plaatsje Saint-Jean-Sart en de prachtig gelegen Sint-Annakapel. Vergeet vooral niet de vele streekspecialiteiten te proeven: Hervekaas, stroop, charcuterie, bieren, ciders...

De tocht loopt afwisselend over onverharde paden en weidedoorsteken (onvermijdelijk in het Land van Herve), maar je stapt ook geregeld over asfalt. In natte tijden kunnen paden en weidedoorsteken er goed nat, modderig en glibberig bij liggen.
De streek is nooit vlak, maar de hellingen zijn altijd matig. Het gaat meestal door open landschappen, afgewisseld met groene tunnels en een weinig bos.
De tocht biedt geen noemenswaardige moeilijkheden voor een doorsnee wandelaar. Enkel in zeer natte periodes zouden we de wandeling omwille van de glibberige paden een moeilijkheidsgraad 3 geven.

Het noordelijk deel van de wandeling volgt het GR 563 traject. Verder komen een deel Ravel (fietsroute), lokale paden, en een stukje van een nog recente en ook weinig bekende GR 563 variantroute (Liberation Route Europe), aan bod. 

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info -POI's- die je wel in het e-STAPPER gpx-bestand vindt)

Details GPS Track
Lengte track 15.66 km
Totale stijging 402 m
Totale daling 408 m
Moeilijkheidsgraad 2/4 - Makkelijk
Categoriën e-Stappers in provincie Luik
 
 
 

Bevoorrading / pitstops

Aubel is een toeristisch en economisch centrum. Je vindt er winkels en warenhuizen en er zijn verschillende gelegenheden voor een natje en een droogje.
In en naast de abdij van Val-Dieu is er eveneens gelegenheid voor eten en drinken.
Onderweg staat er geregeld een bank, en je komt ook enkele picknickplaatsen tegen.

 
 
POI in de e-Stapper
 

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

TEC bus 738 verzorgt een regelmatige dienst tussen Verviers en Aubel, minstens om het uur, ook in vakantieperiodes en op zaterdag. Op zondag rijdt de bus slechts om de 2 uren.
De bus volgt verschillende parcours naargelang het tijdstip. Daardoor varieert de tijdsduur van een rit tussen 30 en 60 minuten.

Er is ook TEC bus 139 die rijdt tussen Visé en Aubel. De dienstregeling is wel veel beperkter.

 

Enkele sfeerbeelden

 

 

Downloads
 
Het gpx bestand dat in je navigatie app de te volgen weg toont op de kaart, bevat ook alle uitleg bij de POI's (interessepunten) die je onderweg tegenkomt.
Sommige navigatie apps zijn niet in staat om die uitleg te tonen, je ziet dan enkel een symbool en de naam van de POI. Is dat het geval, download dan ook het pdf bestand. Daarin staat eveneens alle uitleg bij de POI's, in de volgorde van het gpx bestand.

 

Download het e-Stapper gpx track bestand
gpx e-Stapper Aubel en Abdij Val-Dieu Downloads

Download het e-Stapper pdf bestand met de POI's
pdf e-Stapper Aubel en Abdij Val-Dieu Downloads

 

  

Wandelen is de beste oefening. Maak jezelf gewoon om heel ver te lopen
Thomas Jefferson, 1743 - 1826

We gebruiken enkel cookies die essentieel en nodig zijn voor de werking van onze website.